53/2016 - Nahkalaukku vol. 3

Kaikki alkoi siitä, kun rakastuin Gina Tricotin mustaan yksinkertaseen nahkalaukkuun. Muistaakseni jotain 13 euroa maksava kassi lähti samantien kassalle ja on ollut käytössä lukemattomia kertoja. Sopivan kokoinen ja sopii lähes asuun kuin asuun. Pettämätön reissulaukkuna eikä käytön jälkiä useamman vuoden käytön jälkeen näy juurikaan.
DSC_5905
Kaverikseen musta laukku sai jonkin ajan päästä valkoisen laukun. Kaavat tein mustan pohjalta ja kankaaksi valikoitui palalaarista rypytetyn näköinen valkoinen nahkakangas. Hutasten tehdyssä laukussa kaikki mahdollinen meni pieleen ja sankoja on korjailtu useampaan otteeseen, mutta käytössä tämäkin on ollut lähes yhtä paljon kuin musta.
DSC_5922
Sattumalta löysin täydellisenvärisen harmaan nahkakankaan, josta päätin tehdä kolmannen laukun. Jo muutaman kuukauden pöydällä odotellut viimeistelemätön laukku sai tänään sangat ja sisätaskun. Olin suunnitellut laukusta samanlaista kuin musta ja valkoinen ovat, mutta kangas oli liian paksua mun koneelle. Hermot meni ja piti odotella uuta inspistä ommella loppuun. Koska kangas piti pitää mahdollisimman vähäkerroksisena, oli ainoa mahdollisuus jättää reunat viimeistelemättömiksi. Lopulta hyvä näin, sillä tykkään lopputuloksesta todella paljon ja tälle tulee varmasti käyttöä! Ongelmista johtuen tästä tuli vähän pienempi, mutta olalla mittasuhteet tuntu olevan just sopivat. Kangas ei lähde purkautumaan, joten veikkaan tekeväni tällä uudella tyylillä tästä eteenpäin, jos sopivia kankaita vielä tulee vastaan.
DSC_5939

1 kommentti: